Concerten

Als beiaardier kun je uitgenodigd worden om gastconcerten te geven op andere torens. Komend zomerseizoen geef ik zulke concerten in Sneek en Deventer.

 

Beiaardconcerten Sneek

 

Op de woensdagen 26 juni en 3 juli om 20.00 uur bespeel ik het carillon van de Martinikerk te Sneek. Tijdens die concerten staan de drie Sonates en de drie Partita's voor solo-viool van Johann Sebastian Bach centraal.

Ik heb deze vioolwerken voor beiaard bewerkt en ben al jaren bezig met de interpretatie ervan.

 

Op de eerste avond (26 juni), die tevens de openingsavond is van de gehele beiaardconcertenserie is, is er een inleidende bijeenkomst waar ik kort mag spreken over deze concerten, en waarop ook nog een paar andere feestelijke zaken aandacht krijgen. Locatie: het Waltaplein van het gemeentehuis, Marktstraat 7.

 

Meer informatie over deze twee concerten: klik hier

 

Beiaardconcert Deventer

 

Op zaterdag 29 juni om 14.00 uur bespeel ik het carillon van de Lebuinustoren te Deventer. Dit is het openingsconcert van de serie 'Klokken Klinken over Brocante'. De concerten vallen dan ook samen met de Brocantemarkten rond de Lebuinustoren. Hoofdgerecht op dit concert is allemaal muziek uit het Fitzwilliam Virginal Book, muziek die gecomponeerd is rond het jaar 1613.

 

Waarom 1613? In 1613 kreeg Deventer een achtkantige lantaarn op de Lebuinustoren, met een carillon, en dus ook een beiaardier. Daarmee vieren de toren, het carillon, en de huidige stadsbeiaardier dat zij in een traditie staan van maar liefst vierhonderd jaar!

 

Meer informatie over dit concert: klik hier

Design by IndionDesign    © 2018 Roel Smit