Zondagavondzang Borculo

Het nieuwe liedboek voor Protestantse Kerken is in heel Nederland aanleiding tot allerlei nieuwe initiatieven. Ook in Borculo zijn plannen gemaakt om zo goed mogelijk uit dit boek te gaan zingen.

 

Vanaf zondag 6 oktober zijn we daar in de Borculose Joriskerk mee begonnen. Tijdens de kerkdiensten maken we het nog niet te moeilijk: we kiezen liederen die ook al in het vorige liedboek stonden, of liederen waarvan we de melodie al kennen, of nieuwe liederen die zo gemakkelijk zijn een gemiddeld gemeentelid ze zo mee kan zingen.

 

Maar op de eerste zondagavonden van de maanden oktober, november en december komen we er speciaal voor bij elkaar in dezelfde kerk (zie foto's hiernaast), om 19.00 uur. We deden dat op 6 oktober met een grote groep gemeenteleden en ook verschillende gasten van buiten Borculo. Voorganger Co Janssen was gastheer en hield een paar korte inleidingen over de structuur van het boek, verdeeld over de bijeenkomst.

 

Voorzangers Dirk Zwart en Roel Smit leidden de aanwezigen langs de klippen en riffen van nieuwe melodieën. Met z’n allen werd er gezongen dat het een lieve lust was! Zelfs driestemmig, op een gegeven moment. De voorzangers wisselden elkaar af in het voorzingen of piano/orgel spelen. Het werd een levendige avond!

 

Hartelijk welkom op de vervolgavonden: zondagen 3 november en 1 december om 19.00 uur. In het nieuwe jaar zien we wel weer…..

 

Roel Smit, 22 oktober 2013

 

Design by IndionDesign    © 2018 Roel Smit