Negen maandagavonden begin 2015: 12, 19 en 26 januari, 9 en 16 februari, 2, 9, 16 en 23 maart van 19.30 - 21.45 uur.

 


 

Tijdens de eerste cursus deden we allerlei verkenningen. We maakten kennis met de notenbalk, de plaatsen van de verschillende noten, met de G-sleutel, met kruisen en mollen. Resultaat: we kunnen alle noten lezen als we maar tijd genoeg krijgen.

 

  • In deze vervolgcursus zullen we werken aan een sneller leestempo.

 

Tijdens de eerste cursus maakten we ook kennis met de waarde van de noten: hoe lang of hoe kort duurt een noot? Naast de noten leerden we rusten kennen die ook elk hun eigen waarde hebben. Resultaat: we hebben kennis gemaakt met waarden van noten en rusten, maar hebben bedenktijd nodig om die waarden snel te herkennen.

 

  • In de vervolgcursus gaan we leren sneller notenwaarden te herkennen en toe te passen.

 

Meer muzikale begrippen kwamen voorbij in de eerste cursus: maatsoorten, intervallen, de namen van de toetsen op het keyboard. We hebben het allemaal begrepen en kunnen het allemaal herkennen. Maar het vraagt tijd!

 

  • Al deze muzikale begrippen zullen we in de vervolgcursus gaan trainen om er sneller mee te leren omgaan.

 

Hoofddoel van de vervolgcursus: werken aan ons voorstellingsvermogen. Wat hoor je in jezelf wanneer je een koorpartij voor je hebt? Wat kun je ermee, zonder dat iemand anders het eerst voor je moet zingen of spelen?

 

De vervolgcursus gaat door op wat in de eerste negen avonden is aangereikt. Is dus alleen geschikt voor mensen die deze avonden gevolgd hebben.

 


 

Kosten:   een introductieprijs van € 81,- voor negen avonden, inclusief cursusmateriaal en koffie/thee in de pauze
Lokatie:   Nieuwe Markt 13 te Deventer
Data en tijden:  

zie boven

Cursusleider:   Roel Smit
Opgave:   06 - 21 59 79 49 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.