Drie donderdagavonden in april 2015: 9, 16 en 23 april. Excursie naar een kerkorgel zaterdagmiddag 25 april.

 

Dat Johann Sebastian Bach componist is van de Matthäus Passion weet bijna iedereen wel. Maar wat maakt deze mens zo bijzonder dat hij ruim 250 jaar na zijn dood voor velen nog steeds springlevend blijkt te zijn?

 

Hoe zag zijn leven er uit? Bij wie is hij in dienst geweest? Gezinsleven? Kinderen? Wat schreef hij nog meer naast dat ene werk dat jaar in jaar uit in ons land wordt uitgevoerd en waar telkens weer velen naar gaan luisteren?

 

Tijdens drie avonden zullen we stil staan bij deze vragen, kennis maken met muziek van deze grootste componist aller tijden, achtergronden te weten komen.

 

Gegevens

donderdag   9 april              19.30 – 21.45 uur       instrumentale muziek            

donderdag 16 april              19.30 – 21.45 uur       vocale muziek                        

donderdag 23 april              19.30 – 21.45 uur       klavier- en orgelmuziek           

zaterdag    25 april              14.00 - 16.00 uur       excursie naar een kerkorgel            

 

Roel Smit zal op zaterdag 25 april de geheimen van het kerkorgel aan het klavier onthullen, klankmogelijkheden laten horen, en uiteraard enige Bachwerken laten klinken en die ook toelichten. Dat orgel staat vrijwel 'om de hoek': we gaan naar het pas gerestaureerde orgel van de Broederenkerk aan de Broederenstraat.

 


Locatie:
Op de donderdagavonden Nieuwe Markt 13 te Deventer, op de zaterdagmiddag Broederenkerk aan de Broederenstraat

 

Kosten: 80 euro per deelnemer voor de totale cursus, vooraf te voldoen. Dit bedrag is inclusief het bezoek aan een kerkorgel, inclusief documentatiemateriaal en inclusief koffie/thee in de pauzen.

 

Aantal deelnemers: maximaal 10

 

Inlichtingen en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 0621 597949