Luisteren naar LEONARD BERNSTEIN

 

DEVENTER:             14 mei 19.30 uur, Nieuwe Markt 13
OLST:                      17 mei 14.30 uur, Jan Schamhartstraat 85

 

 

Iedereen weet wel iets van de musical West Side Story. Velen kunnen meefluiten met de melodie van bijvoorbeeld Maria. Minder mensen weten wie de schitterende, swingende muziek gecomponeerd heeft die in deze musical klinkt: dat was Leonard Bernstein.

 

Tijdens deze luisterbijeenkomst zal ik proberen een beeld te schetsen van deze man, Amerikaan, door velen aangeduid als de meest veelzijdige musicus van de 20e eeuw. Hij werd 100 jaar geleden geboren en maakte een briljante carrière als dirigent, componist, pianist en muziekdocent.

 

Wat hij nog meer componeerde? Een drietal symfonieën, werken voor koor en orkest, liederen, opera’s, de lijst is uitgebreid en nog lang niet volledig.

 

Deze bijeenkomst gaan we vooral luisteren. Ik ga je op klanken, motieven, ritmen, stijlverschillen wijzen die je normaal gesproken zouden zijn ontgaan. In de eerste plaats uit West Side Story. Maar niet te lang: er is teveel fraai en boeiend ander materiaal dat ik niet wil laten liggen.

 

Dit is een contactbijeenkomst die ik aanbied aan relaties voor 5 euro pp en all in. Er komt geen aankondiging in de krant. Tijdig aanmelden, want vol = vol.

  

Aanmelden via contactformulier of bellen: 0621 597949