Donderdagavond 19 februari om 19.30 uur

 

Milhaud - La Création du Monde

 

Een week na de behandeling van Die Schöpfung van Joseph Haydn opnieuw een Scheppingsverhaal, nu muzikaal verteld door Darius Milhaud, zonder woorden, maar bedoeld als balletmuziek.

 

Twee werelden: Haydn, behorend tot de componisten van de Weense Klassieke School in de 18e eeuw, naast Milhaud, behorend tot de Franse Groupe des six in de 20e eeuw.

 

Twee werelden: Het scheppingsverhaal uit de Bijbel (Haydn) naast een scheppingsverhaal uit de Afrikaanse volkstraditie (Milhaud).

 

Twee werelden: Een oratorium (met teksten voor solisten en koor) van bijna twee uur naast balletmuziek (voor een klein instrumentaal ensemble) die ruim een kwartier duurt.

 

Roel Smit vertelt over de invloed die Milhaud onderging van de jazz-muziek na een bezoek aan New York, over zijn leven in de diplomatieke dienst, kortom: over het leven van een kleurrijk mens die zeer kleurrijke muziek geschapen heeft!

 

Aanmelden is noodzakelijk in verband met beperkte plaatsruimte.

 

Overzicht:

 

Wanneer:   Donderdagavond 19 februari van 19.30 - 21.45 uur
Waar:   Nieuwe Markt 13 te Deventer
Inleider:  

Roel Smit

Kosten:  

€ 15,00. Combinatie met 5 of 12 feb: € 25, drie avonden: € 30, alles inclusief pauzeconsumptie

Aanmelden:   06 - 21 59 79 49 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.