Donderdagavond 5 maart om 19.30 uur:

 

Liszt - Via Crucis

 

Stel je voor aanwezig te zijn in het immense Colosseum te Rome (afbeelding hiernaast). Geluiden van buiten dringen niet door - het is stil. Er is een klein koor, er zijn een paar solisten, er is een draagbaar harmonium. Er is publiek, niet al te talrijk. Uitvoerenden en publiek trekken langs veertien kruiswegstaties die in dit oude monument staan opgesteld. Bij iedere statie wordt halt gehouden en wordt een deel uitgevoerd uit de Via Crucis van Franz Liszt.

 

Zó moet de componist zich de uitvoering van zijn werk rond de kruiswegstaties hebben voorgesteld. De tegenstelling tussen het grootse gebouw en de verstilde muziek zou op het publiek een indringende uitwerking hebben gehad. Deze droom van Liszt is nooit uitgekomen, maar het muziekwerk heeft hij wél gecomponeerd!

 

Vanavond zal Roel Smit fragmenten laten horen en vertellen waarom de Via Crucis in de scheppingen van deze componist zo'n belangrijke plaats inneemt. Een avond voor iedereen die zich wil bezig houden met verstilling, met vasten wellicht, voor iedereen die een moment wil stilstaan bij de overgang van de winter naar het voorjaar.

 

Aanmelden is noodzakelijk in verband met beperkte plaatsruimte.

 

Overzicht:

 

Wanneer:   Donderdagavond 5 maart van 19.30 - 21.45 uur
Waar:   Nieuwe Markt 13 te Deventer
Inleider:  

Roel Smit

Kosten:  

€ 15,00. Combinaties met 12, 19 en 26 maart geven korting: Twee avonden € 25, drie avonden: € 30, vier avonden € 40, alles inclusief pauzeconsumptie

Aanmelden:   06 - 21 59 79 49 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.