Donderdagavond 26 maart om 19.30 uur:

 

Liszt - Stabat Mater

 

Veel, heel veel componisten maakten een toonzetting op de tekst van de oude sequens Stabat Mater Dolorosa. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat Franz Liszt niet tot die componisten behoort, maar dat is schijn. Liszt maakte een drie uur lang durend oratorium over het leven van Jezus: Christus.

 

Dit oratorium bestaat uit drie delen, die elk weer uit meerdere onderdelen bestaan. In het derde deel, Passio und Auferstehung, komt het Stabat Mater Dolorosa voor, getoonzet voor solisten, koor en groot orkest. Liszt maakt gebruik van de Gregoriaanse melodie, maar ontwikkelt die melodie ook op kleurrijke wijze verder tot meer persoonlijke muziek.

 

Roel Smit zal vanavond stilstaan bij dit werk dat getuigt van een zeldzame devotie, en dat een grote zeggingskracht heeft. Een avond om mee te maken als opmaat naar de komende Stille Week.

 

Aanmelden is noodzakelijk in verband met beperkte plaatsruimte.

 

Overzicht:

 

Wanneer:   Donderdagavond 26 maart van 19.30 - 21.45 uur
Waar:   Nieuwe Markt 13 te Deventer
Inleider:  

Roel Smit

Kosten:  

€ 15,00. Combinaties met 5, 12 en 19 maart geven korting: Twee avonden € 25, drie avonden: € 30, vier avonden € 40, alles inclusief pauzeconsumptie

Aanmelden:   06 - 21 59 79 49 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.